ועדות רפואיות

ועדות רפואיות – מהן ועדות רפואיות וכיצד צולחים אותן?

במקצוע עריכת הדין המתמחה בדיני עבודה וביטוח לאומי, אנו נתקלים באנשים רבים השואלים את השאלה הנפוצה "מה זה ועדה רפואית". השאלה נשאלת עקב ריבוי תשובות לקוניות בהן נתקלים אותם אזרחים מהרשויות שבתוך אותן תשובות המושג ועדה רפואית נאמר כבדרך אגב ובלי הסבר מפורט. אבל כדי לעבור ועדה רפואית שתאפשר לכם את התוצאות הטובות ביותר עבורכם – חשוב שתדעו מהי ועדה רפואית וכיצד מתכוננים אליה.

ועדה רפואית היא כינוי לישיבה שבה רופא מומחה ומזכיר  מעיינים וקובעים את גורל התיק הרפואי שלכם במקרה ופניתם לביטוח לאומי בתביעה כלשהי. בנוסף, בוועדה הרפואית קובעים את גורל התיק והתגמולים שעליכם לקבל, תוך שמירה על הזכויות הרפואיות של המבוטח. הועדה הרפואית תקבע את אחוזי הנכות שלכם הקשורים לנכות צה"ל, אובדן כושר עבודה, נכות באופן כללי, מחלת מקצוע ועוד.

 

כיצד מתנהלת וועדה רפואית

הועדה מאבחנת ובודקת את המצב הפיזי של כל אדם המבקש להופיע בפני וועדה רפואית ובודקת את מצבו הפיזי בגוף תוך שהיא משווה אותם לספר ליקויי הגוף של המוסד לביטוח לאומי. לפי כך, נקבעת החמרת מצבו הבריאותי של האדם עם הזמן ואחוזי הנכות שיקבל – מה שיוביל אותו בסופו של עניין לקבלת פיצוי ותגמולים או קצבה חודשית. ועדה רפואית דנה בתיק האישי של כל מוזמן לוועדה, ולאחר הדיון נכנס המבוטח לוועדה הרפואית, מציג עצמו ואת בקשתו ונבדק על ידי הרופא של הועדה. בסיום הוועדה הרפואית דנים הרופא ומזכיר הישיבה את אחוזי הנכות והקצבה שתקבלו. התשובה בגין הקצבה תשלח אליכם בדואר.

 

כיצד צולחים ועדה רפואית ומצליחים להציג את העמדה והדרישות שלנו בצורה טובה?

לפני הבדיקות הרפואיות חושב לנהל יומן של סדר היום שלכם, למשל: אם הנכם נעזרים בסיעוד או בטיפול פיזי יומיומי ציינו זאת בפני הרופא. בנוסף, טרם הבדיקה תצטרכו לפרט את התחלואים הפיזיים, הנכות והבעיות הרפואיות שלכם בפני הרופא. היו רלבנטיים ביותר והצביעו על הקשיים שלכם בהווה. צרפו ובקשו להכניס לתיק הוועדה הרפואית את כל המסמכים הרפואיים שקיבלתם שמעדים על מצבכם הפיזי. עוד תוכלו לנסח מכתב ובו בקשתכם, הקושי הפיזי שלכם ופירוט של חיי היומיום שלכם.

מי שמתקשה לעמוד לבד מול וועדה רפואית ודרישותיה המנהליות יוכל להיעזר בעורך דין על מנת שזה יוכל להנחות אתכם בכל צעד ואף לייצג את הטענות והבקשות שלכם מן הועדה.

 

בדיקות רפואיות בוועדה

אל הבדיקות הרפואיות תוכלו להגיע עם אדם קרוב או עם עו"ד שיכול אף לפרט את בקשתך במידה ואינך יכול לעשות זאת לבד. לבדיקה הגופנית המגיעה לאשר את טענותיכם לגבי המצב הפיזי שלכם על ידי הרופא תוכלו גם כן להיכנס עם מלווה או עו"ד שיהיה נוכח בעת הבדיקה. בדיקה הרפואית מגיעה לאשש את הטענות שלך ובסופה לא תקבלו מרשם או הפנייה לטיפול כמו בביקור אצל רופא משפחה לוועדה הרפואית מקבלים פרוטוקול המסכם את הבדיקה הרפואית, המגבלות שלכם ואחוזי הנכות שנבעו בוועדה. אם ישנו צורך במסמכים רפואיים ובדיקות נוספות שעליכם לערוך, תודיע לכם הוועדה על כך ומכאן תוכלו לפעול מול קופת החולים שלכם להשגת המסמכים והאישורים הרלבנטיים.

חשוב לדעת שאם תוצאות הועדה הרפואית אינן מספקות אתכם יש באפשרותכם להגיש ערעור על התוצאה של הועדה הרפואית הראשונה ותוזמנו בפני ועדת ערר שמתקיימת בפני שלושה רופאים.

חשוב לדעת, שגם למוסד לביטוח לאומי קיימת זכות ערעור על החלטת וועדה רפואית ראשונה.

לוועדה הרפואית חשוב להגיע בדיוק בזמן שנקבע לכם, להצטייד בתעודת זהות ובתיק מסודר בו כל ההעתקים מהמסמכים הרלבנטיים. לוועדה יש להמתין בתור ולהבין כי כניסות המחכים בתור אינן תמיד לפי סדר כרונולוגי והן משתנות ממקרה למקרה.

בנוסף הקדישו יום שלם לוועדה רפואית ואל תקבעו תוכניות – חשוב כי בוועדה תהיו מרוכזים על מנת שתוכלו להשיב לשאלות הרפואיות שיציבו בפניכם.

יהודה אדרי משרד עו"ד ונוטריון וצוות עורכי הדין של המשרד ילווה אתכם לאורך כל הדרך עד שהצדק יצא לאור.

לקבלת מידע נוסף ולקביעת פגישת ייעוץ – פנו אלינו ונשמח לעמוד לרשותכם.